Forside / Inspirasjon / Elektrisk peis – tips og inspirasjon fra våre kunder

Elektrisk peis – tips og inspirasjon fra våre kunder

Av: Chili Media

Elektrisk peis er et praktisk, moderne og miljøvennlig valg, og et perfekt alternativ for deg som ikke har pipe. Her deler noen av våre kunder tips og erfaringer som hjelper deg å velge riktig for ditt hjem.

Faber sine elektriske peiser kommer både med og uten varmeeffekt. Du kan dermed velge om du ønsker en peis for kosen og hyggen sin del, eller en om du vil ha en peis som også bidrar til å varme opp hjemmet ditt.

Modellene for elektrisk peis med varmeeffekt leveres med opp til 2000 watt, som er over dobbel varmeeffekt av det du får fra en standard panelovn (800 watt) eller en oljefyrt varmeovn (1500 watt), og tilsvarende varme som ved en konvektorovn (2000 watt).

De fleste peismodellene kontrollerer du enkelt via fjernkontroll eller mobilen/nettbrett. På den måten er peiskosen alltid et tastetrykk unna.

Her forteller noen av kundene våre om sine erfaringer med elektrisk peis. Vi håper det kan hjelpe deg litt på vei med å velge en peis som møter dine behov og passer til ditt hjem.

Elektrisk peis som ekstra oppvarming i hjemmet

I De Goorn i Nederland, bor Femke Frech sammen med sin ektemann og tre sønner. Hun er fotograf, og står bak Instagram-kontoen @femkesmink, hvor hun deler vakre bilder av sitt hjem og sin familie.

 Mannen min og jeg har begge vokst opp med peis. Vi har vakre minner, spesielt fra vintermånedene med våre nære og kjære, som er utrolig koselig å tenke tilbake på. Vi ønsket derfor å gi denne følelsen til barna våre også, forteller hun.

Femke og familien har en elektrisk peis med varmeeffekt 1300/400 III. Dette er en av de nyeste modellene i e-MatriX-serien som også er en av de største, med godt innsyn til flammene og glass på tre sider – en lengre side i front og to på kortsidene.

 Vi elsker at peisen har glass på tre sider, slik at vi kan nyte flammene fra hvor enn vi sitter i rommet.

Femke forteller at hun og familien var på utkikk etter en elektrisk peis som så ut som en tradisjonell, vedfyrt peis.

 Flammeeffekten på denne var den beste og mest realistiske av alle de elektriske peisene vi så på. I tillegg var størrelsen tiltalende; dette er den største elektriske peisen vi kunne finne!

En elektrisk peis verdt å vente på

Da Femke og familien oppdaget Faber for første gang, var de hos en lokal forhandler med et stort utvalg av elektriske peiser. Der fikk de se bilder av en peis som umiddelbart fanget oppmerksomheten deres – med stilrent design og virkelighetstro flammebilde. Den ansatte fortalte dem at dette var en av Faber sine nye modeller, som absolutt var verdt å vente på.

 Etter besøket hos forhandleren dro hele familien til en annen forhandler tre timer unna for å se peisen i virkeligheten, og den ansatte hadde rett: dette var virkelig den elektriske peisen vi drømte om. Siden den ikke var klar for salg helt enda måtte vi vente i noen måneder, men det var absolutt verdt det!

 Det vi liker best med peisen vår er den realistiske flammeeffekten og den varme og koselige følelsen den gir oss. Barna synes det er mest gøy med de ulike innstillingene og fargene man kan bytte mellom, forteller hun.

Peisen har de installert i vinterhagen, et innglasset rom som er bygget ut fra stuen. For å fremheve det elegante utseendet på peisen valgte de en metallfinish i gull på peishetten.

 Rommet er ikke så godt isolert på grunn av alle de store vinduene, men på grunn av peisen kan vi også bruke vinterhagen når det er kaldt. Vi kan velge å ha en varmeeffekt på opptil 2000 watt, som er perfekt for dette rommet!

Relaterte artikler

Den moderne peisen – praktisk, effektiv og vakker

– Den moderne peisen har rene linjer og formater, mye innsyn til flammene og et design...

Gasspeis – tips og inspirasjon fra våre kunder

En gasspeis er dekorativ, praktisk og funksjonell. Her deler noen av våre kunder tips og erfaringer...

Peis uten pipe – to gode alternativer

Er det mulig å installere peis uten å ha pipe? Ja, i dag er valgmulighetene nesten uendelige...

Vår prosjektavdeling er her for deg!