Konvertere til LPG

Forside / Prosjekt / Konvertere til LPG

Gjennomsnittlig energibesparelse for konvertering til propan er store

Avhengig av forbruk og innkjøpspris på naturgass ser mange av våre kunder en nedbetalingstid på få måneder for nyinvesteringen for selve forsyningsanlegget (tank, fordamper og øvrig installasjon) – så er det tilsynelatende en enkel beslutning.

Energikrisen vi opplever i Europa i dag bidrar til ekstreme kostnadsøkninger for bedrifter som bruker naturgass i sin produksjon. Andre bedrifter opplever tilsvarende kostnadsøkninger der hvor strøm brukes til for eksempel oppvarming av prosessvann og damp. LPG, eller propan som handelsvaren kalles, har ikke har hatt tilsvarende prisøkning og er en perfekt erstatter for både naturgassen og for strøm i slike installasjoner.

I 30 år har Tolcon vært markedsleder som leverandør av alle tenkelige LPG-løsninger fra komponentnivå til store nøkkelferdige systemer. Vi forstår utfordringene og gjennomfører prosessen med forutsigbarhet og fokus, og har en bred erfaring med løsninger til både det industrielle og private segmentet. Vår erfaring og innsikt gjør at vi kan skreddersy prosessen for ditt selskap.

Kontakt oss i dag for en uforpliktende befaring

Anders Aandahl

Nøkkelferdig løsning

Vi tar oss av hele prosjektet, fra søknad til betongarbeid og installasjon.

Uforpliktende befaring

Vi finner løsninger som møter bedriftens behov og mål, kontakt oss idag.

Komplett tilbud

Vi opererer med transparente priser, slik at du som kunde har fullstendig oversikt.

– Våre kunder befinner seg i et presset marked der behovet for å finne alternative løsninger og muligheter er stort. Vi er klare for å bistå i en sømløs og nøkkelferdig overgang.

Stian Herrebrøden, Tolcon

LPG distribueres i Norge som propan med blandingen 95 % propan og 5 % butan, og er et produkt fra enten raffinering av olje eller separering fra rikgass (våtgass) fra sokkelen. LPG er den energigassen som er mest utbredt og det produseres over 4 millioner tonn i Norge hvert år. Av dette forbrukes rundt 250.000 tonn hvert år innenlands.