Forside / aktuelt / Høye energikostnader? Spar over 50% på å konvertere til LPG.

Høye energikostnader? Spar over 50% på å konvertere til LPG.

Vi ser av erfaring en gjennomsnittlig energibesparelse på 50% for konvertering fra naturgass til propan og en nedbetalingstid på rundt 2 måneder for nyinvesteringen. Dette inkluderer selve forsyningsanlegget (tank, fordamper og øvrig installasjon) – så en tilsynelatende enkel beslutning.

Energikrisen vi opplever i Europa i dag bidrar til ekstreme kostnadsøkninger for bedrifter som bruker naturgass i sin produksjon. Andre bedrifter opplever tilsvarende kostnadsøkninger der hvor strøm brukes til for eksempel oppvarming av prosessvann og damp. LPG, eller propan som handelsvaren kalles, har ikke har hatt tilsvarende prisøkning og er en perfekt erstatter for både naturgassen og for strøm i slike installasjoner.

– Våre kunder befinner seg i et presset marked der behovet for å finne alternative løsninger er stort. Vi er klare for å bistå i en sømløs og nøkkelferdig overgang.

Stian Herrebrøden, Tolcon

I 30 år har Tolcon vært markedsleder som leverandør av alle tenkelige LPG-løsninger fra komponentnivå til store nøkkelferdige systemer. Vi forstår utfordringene og gjennomfører prosessen med forutsigbarhet og fokus, og har en bred erfaring med løsninger til både det industrielle og private segmentet. Et skifte av energiløsning skal være sømløst og enkelt. Vi er Norges eneste totalleverandør av energiløsninger til det industrielle og private markedet. Vår erfaring og innsikt gjør at vi kan skreddersy prosessen for ditt selskap.

LPG distribueres i Norge som propan med blandingen 95 % propan og 5 % butan, og er et produkt fra enten raffinering av olje eller separering fra rikgass (våtgass) fra sokkelen. LPG er den energigassen som er mest utbredt og det produseres over 4 millioner tonn i Norge hvert år. Av dette forbrukes rundt 250.000 tonn hvert år innenlands.

Ønsker du en uforpliktende befaring?
Kontakt vår prosjektavdeling idag.

Hans Hosar

Prosjektleder


Relaterte artikler

Den klimanøytrale bygningen, med 100% Hydrogen inn i fremtiden!

Vår leverandør Schwank inviterer til webinar om verdens første industrielle strålevarmer for hydrogen, geniumSchwank. Bli med på webinaret og få ...

Lansering av nye nettsider og nettbutikk

Vi har lansert nye informasjonssider, og nettbutikken er rett rundt hjørnet! Vi er opptatt av at du som kunde lett ...

Vår prosjektavdeling er her for deg!