Forside / Inspirasjon / Elektrisk peis – alt du trenger å vite

Elektrisk peis – alt du trenger å vite

Av: Chili Media

Elektrisk peis er et praktisk valg for deg som ikke har pipe eller som bor i leilighet. Den kan plasseres hvor som helst, bruker minimalt med strøm og med Faber sin unike flammeteknologi får du realistiske og vakre flammer.

Elektrisk peis er et praktisk, dekorativt og miljøvennlig alternativ.

For de fleste er peis ansett som en sentral varmekilde i hjemmet, men med dagens moderne boliger, som stadig blir bedre isolert og allerede holder godt på varme, handler peis i dag minst like mye om kosen.

Dette gjør elektrisk peis til et godt alternativ for mange, og spesielt for deg som ikke har pipe eller pipeløp, bor i leilighet, eller som ønsker en dekorativ peis i et rom der varmebehovet ikke nødvendigvis er det viktigste.

Her tar vi deg gjennom alt du trenger å vite om elektrisk peis.

Med Faber sin patenterte flammeteknologi får du en peis med et fantastisk flammebilde. Vi har vegghengt elektrisk peis, elektrisk peisinnsats for innbygging og frittstående elektrisk peis.
Elektrisk peis – flammeeffekt og teknologi

Faber sine elektrisk peiser er utviklet med en egenutviklet og patentert teknologi designet for å skape et realistisk, vakkert og naturtro flammebilde.

Våre elektriske modeller leveres med tre ulike flammeteknologier; Optiflame®, Revillusion® og Optimyst®. Optimyst er den nyeste og mest populære flammeteknologien, som skaper en unik peisopplevelse ulikt noe annet på markedet.

Teknologien er basert på lys og vann. Kombinasjonen av energibesparende lys og vanndamp som beveger seg fritt rundt i luften over vedkubbene, skaper unike flammemønstre i bevegelse. Samtidig sørger det for god luftfuktighet i huset.

Her kan du se akkurat hvordan en elektrisk peis fungerer:
Elektrisk peis – unike muligheter for deg uten pipe

En elektrisk peis kan du enkelt montere selv. Her finnes det ikke tilsvarende krav som det blant annet finnes for installering av gasspeis. Sett inn stikkontakten, fyll på vann hvis du har en elektrisk peis med Optimyst, og den er klar til bruk.

Ønsker du enkelheten med en peis der du ikke trenger å fylle på vann manuelt, så kan den også kobles til vannsystemet i boligen.

Når du skal velge en elektrisk peis, skiller vi mellom «frittstående elektrisk peis» og «elektrisk peisinnsats for innbygging».

En frittstående elektrisk peis kan i prinsippet plasseres hvor som helst så lenge du har tilgang til strøm, og kan være vegghengt, nedfelt i et bord, settes på en hylle eller plasseres på gulvet, avhengig av størrelsen på peisen.

En elektrisk peisinnsats er en kassett med alle tekniske funksjoner, som må bygges inn i en ramme før du har et ferdig produkt. Denne kan også bygges inn akkurat der du ønsker så lenge du har tilgang til strøm – enten det er i eller utenpå en rett vegg eller i et hjørne, men krever gjerne litt mer plass enn en frittstående elektrisk peis.

En elektrisk peisinnsats gir deg unike muligheter for valg av design og bruk av materialer for innrammingen, som plater i ønsket farge, marmor, betong, spiler i treverk, trepanel, fasadefliser, dekorstein, teglstein eller skifer.

Resultatet er en unik peis tilpasset ditt hjem.

Se mer om plassering av elektrisk peis her:
Varmeeffekt og strømforbruk – elektrisk peis

Faber sine modeller av elektrisk peis kommer både med og uten varmeeffekt.

Modellene uten varmeeffekt egner seg godt for et hjem der dere ønsker en peis for den gode stemningen. Det kan være at dere ønsker en ekstra peis på soverommet, baderommet eller i entreen. Det er også et godt alternativ for hotell, restauranter og butikker.

Strømforbruket for en elektrisk peis uten varmeeffekt ligger på mellom 40-200 watt i timen. Med en kilowattpris på én krone, vil det koste 20 øre i timen å drifte en elektrisk peis.

Modellene for elektrisk peis med varmeeffekt leveres med opp til 2000 watt, som er over dobbelt så høy varmeeffekt som det du får ved en standard panelovn (800 watt) og oljefyrt varmeovn (1500 watt), og tilsvarende varme som ved en konvektorovn (2000 watt).

Forbruket av strøm ved en elektrisk peis med varmeeffekt er tilsvarende en varmeovn med samme varmeeffekt. På maksimal varmeeffekt vil det koste 2 kroner i timen å drifte en elektrisk peis med varmeeffekt.

Relaterte artikler

Den moderne peisen – praktisk, effektiv og vakker

– Den moderne peisen har rene linjer og formater, mye innsyn til flammene og et design...

Gasspeis – tips og inspirasjon fra våre kunder

En gasspeis er dekorativ, praktisk og funksjonell. Her deler noen av våre kunder tips og erfaringer...

Peis uten pipe – to gode alternativer

Er det mulig å installere peis uten å ha pipe? Ja, i dag er valgmulighetene nesten uendelige...

Vår prosjektavdeling er her for deg!