Forside / Kundehistorier / Lavere produksjonskostnader med gass

Lavere produksjonskostnader med gass

– Grunnen til at vi valgte å gå over til fyring med gass er at det er betraktelig billigere enn olje/diesel. Det har også et miljøaspekt, som vi i Peab er veldig opptatt av. Vi kjente til Tolcon fra tidligere og vet at de er en seriøs aktør i markedet på dette området, sier Johnny Brenna, innkjøpssjef i Peab Norge Industri AS.

Ved prosjektet valgte Peab en løsning der Tolcon stod for gassanlegget frem til brenner, mens Peab hadde ansvar for levering og montering. Brenna kan fortelle at de for fremtidige prosjekter ønsker å la Tolcon ha totalansvaret for hele prosjektet. 

– Miljøaspektet er en annen årsak til at vi har valgt å gå over til gass, og noe Peab er veldig opptatt av. 

Lavere produksjonskostnader med gass

Peab Norge Industri AS besluttet å gjennomføre et bytte til gass (LPG) i forbindelse med flytting av deres asfaltverket på Tiller til havna ved Trondheim. 

– Vi forespurte Tolcon om pris for prosjektering, levering og montering. Vi kjente til Tolcon fra tidligere og visste at de var en seriøs aktør på dette området i markedet. Etter mottatt tilbud, diskuterte vi tekniske løsninger og gjennomføring av prosjektet. Vi inngikk en skriftlig avtale på pris, delfrister og med gode tekniske løsninger. 

– Anlegget ble levert til avtalt tid, forteller Brenna. 

10%

Økning i omsetning

28%

Lavere energiforbruk

– Pris på fyring med gass er betraktelig billigere enn fyring med olje/diesel, og resultatet er at produksjonskostnadene har gått merkbart ned.
Johnny Brenna, innkjøpssjef Peab Norge Industri AS
Ønsker flere gassanlegg for asfaltfabrikkene i fremtiden

Tolcon er blant de eneste totalleverandørene av nøkkelferdige løsninger for gass i Norge. Brenna kan fortelle at dette har gitt dem noen klare fordeler underveis i prosjektet.

– Det er en stor fordel at Tolcon kjenner til alle lover og regler, slik at søknadsprosessen overfor stat/kommune har blitt enklere for Peab. De har gode rutiner for sikkerhet i prosjektering og gjennomføring, i tillegg til at de har mange godkjente underleverandører som er dyktige i jobben sin, sier han. 

– Tolcon kjenner til hele prosessen rundt det tekniske, lover og regler, og har i tillegg god erfaring med gjennomføring av tilsvarende prosjekter. 

Ettersom sikkerhetskravene for bruk av gass er såpass strenge har de valgt å inngå en serviceavtale med Tolcon for tiden fremover. På den måten håndterer Tolcon alle kontroller og vedlikehold. 

– Dette gjør hverdagen til Peab enklere, sier innkjøpssjefen. 

Brenna forklarer at Peab ser positivt på fremtiden og ønsker å bygge flere gassanlegg til deres asfaltfabrikker. 

– Vi synes Tolcon er meget fleksible, imøtegående og flinke til å løse problemer som kan oppstå.
Johnny Brenna, innkjøpssjef Peab Norge Industri AS

Relaterte artikler

– Elektriske strålevarmere er veien å gå

UCO, en av landets største aktører innen utleie av utstyr til byggeplasser testet elektriske strålevarmere fra Tolcon. Det endte med ...

Lavere CO2-utslipp med gass

– Vi ønsket å endre til gass (LPG) for å tilfredstille krav fra myndighetene og redusere CO2-utslipp fra fabrikken, sier Hans ...

Tolcon dekker behovet for alle reservedeler

– Fordelen for oss med Tolcon er at de har et veldig bra reservedelslager i Oslo. De sitter på veldig ...

Vår prosjektavdeling er her for deg!